LMZN

Baltijas Pārtikas zinātnes un tehnoloģijas konference "Foodbalt 2023"

Baltijas Pārtikas zinātnes un tehnoloģijas konference "Foodbalt 2023"

No 11. līdz 12. maijam LBTU Pārtikas tehnoloģijas fakultāte rīkoja Baltijas Pārtikas zinātnes un tehnoloģijas konferenci "Foodbalt 2023", kas ir ikgadējs pasākums, kuru pārmaiņus rīko pārstāvji no trim Baltijas valstīm – Kauņas Tehnoloģiju universitātes, Tallinas Tehnoloģiju universitātes un LBTU. Konferences apmeklētājiem bija iespēja klausīties ievirzes lekcijas par šādām tēmām – tendences jaunu pārtikas produktu un tehnoloģiju attīstībā, blakusproduktu izvērtējums, netradicionālas sastāvdaļas un pārtikas atlikumi, patērētāju pārtikas izvēle un izaicinājumi uztura zinātnē.

Konferences organizācijā un sesijās piedalījās virkne Latvijas Zinātņu akadēmijas locekles: LZA īstenā locekle Inga Ciprovica, LZA korespondētājlocekles Tatjana Ķince, Sandra Muižniece-Brasava un Evita Straumite.

No 10. līdz 26. maijam Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU, pirms tam LLU) Jelgavā gan klātienē, gan tiešsaistē pulcējas Latvijas un ārvalstu zinātnieki, nozaru speciālisti un politikas veidotāji, kuri diskutē par jaunākajām pētījumu atziņām un turpmāk veicamajām aktivitātēm ekonomikā, sabiedrības un personības attīstībā, izglītībā, pārtikas zinātnē, lauku attīstībā un inženierzinātnēs vairāku starptautisko konferenču ietvaros.

Avots: Maijā LBTU notiks vairākas starptautiskas konferences, LBTU, 2023. gada 9. maijs.

Foodbalt2023.atklasana

 

Lasīts 461 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")