LMZN

UEAA konkursā izvērtē zinātnisko pētījumu anotācijas

2022. gada 16. decembrī UEAA (Union of European Academies for Sciences Applied to Agriculture, Food and Nature) Prezidija sēdē notika diskusija par gada labāko zinātnisko darbu anotāciju konkursu. Zinātnisko darbu anotācijas ir iesūtījušas visas asociācijas akadēmijas, arī Latvijas zinātnieki. Iesniegtos ziņojumus vērtē pēc šādiem kritērijiem - priekšmeta atbilstība, novitāte un oriģinalitāte, zinātniskā kvalitāte: stratēģija, metodoloģija, pētījuma ietekme uz attiecīgās disciplīnas jomu. Arī Latvijas akadēmiķi kopā ar kolēģiem no Francijas, Itālijas un Gruzijas piedalīsies iesniegto anotāciju vērtēšanā šādās kategorijās: dzīvnieku ražošana (animal production), ekonomika un lauksaimniecības politika (economy and agricultural policy), vide un teritorijas (environment and territories), mežsaimniecība (forestry) un dzīvības zinātnes (life sciences).

UEAA konkursā piedalās arī divi ziņojumi no Latvijas:

Dz. Zacs, I. Perkons, E. Pasecnaja, E. Abdulajeva, A. Viksna, V. Bartkevics: Persistent organic pollutants in the environment and food products in Latvia.
Zute, V. Sterna, I. Jansons, I. Jansone, M. Bleidere, L. Degola, A. Miglavs, A. Auzins, A. Krievina, I. Leimane: New technologies and economically viable solutions for local feed production for pig farming.
 
UEAA , kuras biedri ir arī Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) un Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija (LLMZA), 2022. gada janvārī atklāja jaunu konkursu – UEAA labākās zinātnisko darbu anotācijas.  Šī gada nogalē konkursa žūrija lems par uzvarētājiem un tiks apbalvoti trīs labākie zinātnisko darbu anotāciju autori, kuri saņems “The UEAA Best Abstract Scientific Prize”.

Sk. The UEAA Best Scientific Abstracts Competition.

Lasīts 577 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")