LMZN

Latvijas Universitātes 80. starptautiskās zinātniskās konferences ietvaros 2022. gada 30. martā norisinājās INTERFRAME-LV projekta sekcija

Latvijas Universitātes 80. starptautiskās zinātniskās konferences ietvaros 2022. gada 30. martā plkst. 10.00 norisinājās sekcijas “Latvijas valsts un sabiedrības izaicinājumi un risinājumi starptautiskā kontekstā” (INTERFRAME-LV) darbā ar referātiem uzstājās 25 dalībnieki. Zinātnieki prezentēja pētījumu rezultātus par Latvijas sabiedrībai aktuāliem sociāliem jautājumiem: sabiedrības novecošanas un noslāņošanās tendencēm, Latvijas pensiju sistēmas ilgtspējas problēmām sociālo aizsardzību un ienākumu nevienlīdzību, sociālās aizsardzības izdevumu uzraudzību, personu ar invaliditāti izslēgšanas no darba tirgus ekonomiskajiem zaudējumiem, jauniešu bezdarba problēmām ES pandēmijas COVID-19 ietekmē un profesionālās izglītības jautājumiem.

Svarīga tematika Latvijas sabiedrībai ir digitālā transformācija, ar to saistītie riski un risinājumi. Konferencē bija iekļauts pētījums par Latvijas iedzīvotāju līdzdalības veicināšanu valsts pārvaldes lēmumu pieņemšanas procesā.

Finanšu jomā valstij nozīmīgs jautājums ir valsts parāda lieluma ietekme uz valsts ekonomisko izaugsmi, kā arī bankas kredītu restrukturizācija ar valsts garantijām kā ekonomikas stimulēšanas instruments ekonomiskās nenoteiktības apstākļos.

LU konference 30.03.2022

Programma

Lasīts 798 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")