Jaunumi

Latvijas zinātnes sasniegumi 2021. gadā: apzināta pārtikas sektora gatavība krīzēm

Latvijas zinātnes sasniegumi 2021. gadā: apzināta pārtikas sektora gatavība krīzēm

Autoru kolektīvs – 29 zinātnieki un studenti – pārtikas tehnoloģiju inženieri, ekonomisti, biologi, agronomi, sociologi un ķīmiķi no Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Dārzkopības institūta –, un galvenā redaktore Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenā locekle Irina Pilvere, izmantojot uzkrātās zināšanas dabas resursu ilgtspējīgā izmantošanā, veica pētījumu Latvijas lauksaimniecības un pārtikas uzņēmumu pārstrukturēšanai pēkšņas pārtikas sistēmas krīzes laikā un pēckrīzes laikā.

Veikta detalizēta dārzkopības analīze, izvērtējot Latvijā audzēto 46 augļu un dārzeņu sugu svaigas produkcijas pieejamības periodu tirdzniecībā. Noteikts pašreizējais un nepieciešamais vietējās produkcijas nodrošinājums Latvijas tirgū.

Pētījums, kas publicēts apjomīgā monogrāfijā “Vietējo pārtikas ķēžu pārstrukturizēšana un noturības stiprināšana krīzes un pēckrīzes laikā Latvijā”, Latvijas Zinātņu akadēmijas konkursā par nozīmīgākajiem zinātnes sasniegumiem 2021. gadā apbalvots ar LZA Atzinības rakstu.

Avots: Apzināta pārtikas sektora gatavība krīzēm, LTV1 Rīta Panorāma, 2022. gada 2. marts.

Lasīts 276 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")