Jaunumi

Akadēmiķis Tālis Juhna saņem RTU rektora amata ķēdi

Akadēmiķis Tālis Juhna saņem RTU rektora amata ķēdi

RTU rektors Tālis Juhna. Foto: Vitālijs Vinogradovs, RTU

2023. gada18. maijā Tālis Juhna, saņemot Rīgas Tehniskās universitātes rektora amata ķēdi un dodot svinīgo solījumu, kļuva par pilntiesīgu RTU rektoru. T. Juhna svinīgajā uzrunā iezīmēja savu vīziju par RTU turpmāko attīstību: “Mēs esam zinātnes universitāte, kas var mainīt Latvijas ekonomiku, sniedzot zināšanas mūsu bērniem, radot nākotnes tehnoloģijas un risinot nozīmīgus sabiedrības izaicinājumus.”

Apsveikt Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) īsteno locekli RTU rektoru Tāli Juhnu bija ieradušies arī LZA prezidents Ivars Kalviņš un LZA ģenerālsekretāre Baiba Rivža.

RTU Satversmes sapulce T. Juhnu rektora amatā ievēlēja 22. februārī, savukārt darbu viņš sāka 27. martā.

Pirms ievēlēšanas RTU rektora amatā T. Juhna 12 gadus strādāja par RTU zinātņu prorektoru, pilnveidojot zinātnes pārvaldības sistēmu un izstrādājot stratēģiju RTU zinātnes un inovācijas sistēmas izveidei. Viņš ir izveidojis dažādus atbalsta mehānismus zinātnieku un studentu inovāciju spēju veicināšanai un jaunu tehnoloģiju attīstībai, piemēram, RTU Zinātnes un inovāciju centru, kura mērķis ir veicināt RTU zinātnisko darbību un akadēmiskā personāla un studējošo iesaisti inovāciju radīšanā un zināšanu pārnesē, kā arī attīstīt sadarbību ar industriju un zinātniskajām institūcijām.

Paralēli administratīvajam darbam T. Juhna aktīvi darbojas zinātnē, vadot un kā zinātnieks piedaloties vietējos un starptautiski finansētajos zinātnes projektos. Savukārt studiju jomā T. Juhna ir izveidojis jaunu starptautisko bakalaura studiju programmu “Biotehnoloģija un bioinženierija”, un pēc viņa iniciatīvas RTU ir izveidoti un ieviesti jauni studentu mācību veidi, piemēram, uzņēmējdarbības un zinātnes sadarbības iniciatīva “Industriālais doktors”, kuras mērķis – attīstīt pētniecības un uzņēmējdarbības ciešāku sadarbību.

Avots: Tālis Juhna Rektora inaugurācijas cereminijā sola RTU veidot par pasaules līmeņa universitāti, 2023. gada 18. maijs.

Fotogalerija – RTU.

52909087279 f6ba17e2c0 c  52908360247 5651efa48e c  52908935626 96e78a1f4f c

Lasīts 551 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")