Jaunumi

Ministru kabineta balvu saņēmuši 2022. gada laureāti

Ministru kabineta balvu saņēmuši 2022. gada laureāti

Otrdien, 22. novembrī, valdības vārdā Ministru prezidents un nozaru ministri pasniedza sešas Ministru kabineta balvas ievērojamām Latvijas personībām un labdarības organizācijām par nozīmīgu veikumu Latvijas valsts attīstībā, zinātniskajā, kultūras un sabiedriskajā jomā. Šie laureāti ir izcils profesionalitātes, neatlaidības un aizrautīguma piemērs.  

Ministru kabineta balva ir Latvijas valdības augstākais apbalvojums, nākamais augstākais apbalvojums valstī aiz Triju Zvaigžņu ordeņa. Laureāti saņem Ministru kabineta Goda diplomu, Ministru kabineta balvas krūšu nozīmīti un naudas balvu 7115 eiro apmērā.

Par sevišķiem sasniegumiem zinātnē par darbu kopu “Oriģinālu zāļvielu darbības mehānismu noskaidrošana un jaunu pielietojumu izstrāde” Ministru kabineta balvu saņēma Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķe Maija Dambrova. Akadēmiķe attīstījusi un patentējusi zāles sirds un asinsvadu, centrālās nervu sistēmas ārstēšanai un citu slimību novēršanai. Tāpat M. Dambrova nesusi Latvijas vārdu visā pasaulē, jo viņas publikācijas iekļautas visaugstākā līmeņa zinātniskajos izdevumos.

Savukārt Agroresursu un ekonomikas institūta Stendes pētniecības centra zinātniskās daļas vadītājai, Laukaugu selekcijas un agroekoloģijas nodaļas vadošajai pētniecei, agronomijas zinātņu doktorei Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklei Sanitai Zutei Ministru kabineta balva piešķirta par nozīmīgu zinātnisko un sabiedrisko sniegumu Latvijas tautsaimniecībā. S. Zute darbojas pētniecībā un vienlaikus gan aizstāv pētniecības vajadzības, gan meklē Latvijas tautsaimniecībai vērtīgākās iespējas, prasmīgi savedot kopā zemniekus, zinātniekus un politikas veidotājus. 

52516535817 667828cce6 c52517489545 cee030b69f c52517561298 d3724ef375 c

Fotogalerija

Avots: Ministru kabineta balvu saņēmuši 2022. gada laureāti, Ministru kabinets, 2022. gada 22. novembris.

Lasīts 696 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")