Jaunumi

Aicinām uz Latvijas Zinātņu akadēmijas rudens pilnsapulci!

Aicinām uz Latvijas Zinātņu akadēmijas rudens pilnsapulci!

Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) rudens pilnsapulces darba kartībā – LZA Lielās medaļas laureātu godināšana, kā arī LZA jauno locekļu vēlēšanas. Pilnsapulce notiks ceturtdien, 24. novembrī, plkst. 14.00 LZA augstceltnē Portretu zālē 3. stāvā. Reģistrācija no plkst. 13.30. 

Darba kārtība

1. LZA prezidenta Ivara Kalviņa ievadvārdi.
2. LZA Lielās medaļas pasniegšana akadēmiķei Mārai Grudulei.
3. Laudatio LZA Lielās medaļas laureātei Mārai Grudulei – akadēmiķis Benedikts Kalnačs.
4. “Stenders: no ziepēm līdz zinātnei”, Lielās medaļas laureātes Māras Grudules akadēmiskā lekcija.
5. LZA Lielās medaļas pasniegšana LZA ārzemju loceklim Olafam Daugulim.
6. Laudatio LZA Lielās medaļas laureātam Olafam Daugulim – akadēmiķis Māris Turks
7. “Jaunas metodes oglekļa-ūdeņraža saišu funkcionalizēšanai", Lielās medaļas laureāta Olafa Dauguļa akadēmiskā lekcija.
8. LZA jauno locekļu vēlēšanas.

Par pilnsapulci
Latvijas Zinātņu akadēmijas augstākā lēmējinstitūcija ir pilnsapulce, kurā piedalās īstenie locekļi, goda locekļi, ārzemju locekļi un korespondētājlocekļi. (LZA Harta, 5. pants, LZA Statūti, 5. nodaļa). LZA pilnsapulces sanāk vismaz divas reizes gadā un ir atklātas. Rudens pilnsapulcē (parasti novembrī) noklausās akadēmisko lekciju vai godina LZA Lielās medaļas laureātus, kā arī ievēlē jaunus akadēmijas locekļus.

 
Par LZA lielo medaļu 
LZA Lielā medaļa ir augstākais apbalvojums, ko akadēmija katru gadu piešķir Latvijas un ārvalstu zinātniekam par izciliem radošiem sasniegumiem. Kandidātus apbalvošanai ar Latvijas Zinātņu akadēmijas Lielo medaļu iesaka LZA īstenie, goda un ārzemju locekļi, LZA nodaļas, rakstiski iesniedzot motivētu ierosinājumu un īsu uzziņu par ieteicamo kandidātu. Lēmumu par apbalvošanu pieņem LZA Senāts. LZA Lielo medaļu tradicionāli pasniedz rudens pilnsapulces laikā.
 
Informācija
Alma Edžiņa
Tālr. 67223931
E pasts. Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
 
 
Lasīts 983 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")