Jaunumi

LZA viesojas Azerbaidžānas Republikas vēstnieks Elnurs Sultanovs

LZA viesojas Azerbaidžānas Republikas vēstnieks Elnurs Sultanovs

Šodien, 23. augustā, Latvijas Zinātņu akadēmijā viesojās Azerbaidžānas Republikas vēstnieks Elnurs Sultanovs (Elnur Sultanov), lai ar LZA prezidentu Prof. Ivaru Kalviņu pārrunātu iespējas, kā attīstīt valstu sadarbību izglītībā, pētniecībā un inovāciju ekosistēmu izveidē, kā arī savstarpējos zinātnieku un akadēmiskā personāla apmaiņas projektus un sadarbību Horizon Europe projektu pieteikumos. Tikšanās piedalījās arī LZA ārlietu sekretārs akadēmiķis Modris Greitāns un LZA Starptautiskās daļas vadītāja Ilze Trapenciere.

Vēstnieks E. Sultanovs uzsvēra, ka Azerbaidžānā dzīvojuši un strādājuši ievērojami Latvijas mākslinieki, kultūras un zinātnes darbinieki - mākslinieks Jāzeps Grosvalds, rakstnieki Jānis Jaunsudrabiņš un Ernests Birznieks-Upītis, komponists Jēkabs Mediņš, mikrobiologs Jānis Lūsis, botāniķis Auseklis Veģis un citi.

Vizītes noslēgumā Azerbaidžānas vēstnieks Elnurs Sultanovs uzdāvināja Latvijas Zinātņu akadēmijai ievērojamā 12. gadsimta azerbaidžāņu dzejnieka un domātāja Nizami Ganjavi darbu izdevumus. 

Fa2shDZWYAAG0ll Fa2shDNXoAEde6N

Foto - Kristaps Broks

 

 

Lasīts 941 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")