Jaunumi

Par LU padomes priekšsēdētāju ievēlēts Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ivars Kalviņš

Par LU padomes priekšsēdētāju ievēlēts Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ivars Kalviņš

Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas departaments

Pirmajā Latvijas Universitātes (LU) padomes sēdē, kas notika 11. aprīlī, par padomes priekšsēdētāju ievēlēja Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidentu Ivaru Kalviņu, bet par priekšsēdētāja vietniekiem – LU profesori Innu Šteinbuku un LU Studentu padomes pārstāvi Aivu Staņēviču.

LU padomes pirmo sēdi atklāja LU Senāta priekšsēdētāja p.i. Dace Balode, sēdē LU padomes locekļus uzrunāja LU rektors profesors Indriķis Muižnieks. Pēc LU Padomes vadības ievēlēšanas procedūras sēde tika turpināta ar darba kārtības jautājumu tālāku izskatīšanu, kas cita starpā ietvēra dokumentu apstiprināšanu un LU administrācijas pārstāvju ziņojumus.

Kā nosaka Ministru kabineta rīkojums "Par valsts augstskolu tipiem", universitātes padomi veido 11 locekļi, no kuriem piecus izvirza Ministru kabinets, piecus kandidātus virza Universitāte (LU Senāts) un vienu kandidātu virza Valsts prezidents.

Augstskolu padomes ir jauna augstskolu iekšējās pārvaldības institūcija, kas tiek veidota saskaņā ar izmaiņām Augstskolu likumā, kuras 2021. gada jūnijā apstiprināja Saeima. Augstskolas padome ir koleģiāla augstākā lēmējinstitūcija, kas atbildīga par augstskolas ilgtspējīgu attīstību, stratēģisko un finanšu uzraudzību. Padomei jānodrošina arī valsts augstskolas darbība atbilstoši tās attīstības stratēģijā noteiktajiem mērķiem.

Vairāk: Par LU padomes priekšsēdētāju ievēlēts Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ivars Kalviņš, Latvijas Universitāte, 2022. gada 12. aprīlis.

 

Lasīts 960 reizes
We use cookies
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies")